G-KLasse на ток от 2024! А дизайнът?


Авто | 14.01.2022 | 16:10


2024 G-Klasse

Непонятно ни е, как е възможно от Mercedes да пипнат и най-милото...


От 4 до 12 цилиндрови двигатели – Mercedes-Benz G-класа има предложение, подходящо за на практика за всеки. Като допълнение, в даден момент ще дойде вариант, който няма да има двигател с вътрешно горене под капака си. Такъв беше потвърден за 2024 година, а сайта Kolesa.ru имат дигитална визуализация на дизайна.

За щастие, луксозният SUV, който ще се произвежда от Magna Steyr, ще запази шаси конструкцията на останалите версии G-класа. Британското списание Autocar твърди, че инженерите ще запазят платформата и ще я адаптират за електрическо задвижване, като заменят компонентите на задвижващата система с електромотор и батерия.

Autocar също така твърди, че Mercedes ще продава EQG изключително със задвижване на всички колела, което може само да означава, че джипката ще има двумоторна конфигурация още от базовите си версии. Моменталният въртящ момент, доставян от електрическите двигатели, трябва да помогне на автомобила да запази своя офроуд имидж, когато серийният автомобил дебютира навреме за своята 45-та годишнина.

 

Преди EQG да пристигне през 2024 г., Mercedes ще пусне два допълнителни електрически SUV модела през следващата година, тъй като и EQS, и EQE седаните ще получат еквиваленти с повдигнато окачване. Нов GLC трябва да бъде разкрит и през 2022 г., така че е само въпрос на време EQC да премине към второ поколение. Електрическа G-класа от 2024

Автор на статията

Екип на CarsList

Екипът на CarsList.bg е съставен от автомобилни ентусиасти, които искат да ви бъдат в полза с новини, данни, статистики и всичко, което може да ви бъде полезно!


Последни обяви


Audi A3

BMW 535

Volkswagen Caddy

BMW 520

Toyota Avensis

Volkswagen Touareg