Светофарите в София струват 16,5 млн. лева!


Новини | 11.10.2022 | 05:54


Светофарите в София струват 16 млн. лева

Столичната община дава такава сума за поддръжка на светофарните уредби


„С изпълнението на дейностите по поръчката се цели повишаване на пътната безопасност, ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и подобряване на пропускателната способност на пътищата на територията на Столична община чрез интелигентно и автоматизирано управление на транспортните потоци“ – заяви зам.-кметът Кристиан Кръстев.

Чрез изготвяне на предложения и проектни решения и въвеждане на системи за дистанционно наблюдение, контрол и синхронизация за „Зелена вълна”; извличане и обработка на данни и информация относно транспортните потоци чрез използването на техническите възможности и функционалности на системата за управление на трафика и системите за видеонаблюдение; осигуряване на постоянна свързаност между Центъра за управление на трафика и светофарните контролери и камерите за видеонаблюдение, също така цели да спомогне приоритизацията на движението на пътни превозни средства и пешеходци с възможност за реакция 24/7. Предвижда се и дистанционно подпомагане на съответните служби при настъпване на инциденти, аварийни, кризисни ситуации.

Обществената поръчка включва избор на изпълнител за дейности, свързани с  осигуряване на техническата изправност и функционалност, експлоатационна годност и безопасност на 383 бр. светофарни уредби и 43 бр. светофари тип „бягащ пешеходец”, както и на системата за видеонаблюдение на 250 броя кръстовища. Поддръжка на 294 бр. камери с функция за разпознаване на регистрационни номера и разширяване на обема от камери чрез извършване на строително-монтажни дейности.

В обществената поръчка е включено и изграждане и поддръжка на системата за приоритизация на превозни средства със специален режим на движение и системата за приоритизация на превозните средства на градския транспорт, както и техническо оборудване и програмно осигуряване за съществуващите координационни режими на работа на светлинната сигнализация за регулиране на движението на 150 бр. кръстовища, включително чрез извършване на строително-монтажни дейности.    

Прогнозната стойност за изпълнение на обществената поръчка е в размер на 13 800 000,00 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 2 години, считано от датата на влизане в сила на договора. 

Автор на статията

Екип на CarsList

Екипът на CarsList.bg е съставен от автомобилни ентусиасти, които искат да ви бъдат в полза с новини, данни, статистики и всичко, което може да ви бъде полезно!


Последни обяви


Audi A3

BMW 535

Volkswagen Caddy

BMW 520

Toyota Avensis

Volkswagen Touareg