Golf-у е най-продаваният употребяван автомобил в Европа!


Новини | 21.01.2022 | 19:26


VW Golf 8

Това сочат данните за изминалата 2021 година


В Европа употребяваните автомобили поскъпват всеки месец. Намаляването на производството на нови коли заради кризата с чиповете и по-голямото търсене на лични превозни средства за сметка на ползването на обществения транспорт заради паандемията от коронавирус се отразиха на ръста на цените на употребяваните возила.

При по-популярните модели цените през миналата година са се повишили с цели 20 до 30 процента, като в същото време предлагането е намаляло, пише немското издание "Фокус". Autoscout24, една от най-големите онлайн борси за употребявани автомобили в Европа, отчита увеличение на цените с 8 процента в цяла Европа през 2021-а и 11% намаление на предлаганите коли на вторичния пазар.

Volkswagen Golf е остана най-популярният употребяван автомобил в Европа през 2021 г. След Golf, най-популярните употребявани автомобили са Audi A4 и A3, както и VW Polo и Audi A6. При марките най-популярни са Volkswagen, следвани от Mercedes, BMW и Audi.

Що се отнася до Германия, цените на употребяваните коли са се повишили с 21 процента спрямо година по-рано. Двуцифрен ръст на цените е характерен и за много други страни в Европа. В Германия средната употребявана кола струва 21 910 евро, а докато в Италия тя е е 17 816 евро.

Според проучването на Autoscout, 35 процента от клиентите обмислят покупка на употребяван електрически модел. Въпреки лошото представяне в последния краш тест на Euro NCAP, Renault Zoe е най-популярният електрически автомобил със средната си цена от 16 400 евро. Model 3 на Tesla е на второ място, а Model S на трето.

Автор на статията

Екип на CarsList

Екипът на CarsList.bg е съставен от автомобилни ентусиасти, които искат да ви бъдат в полза с новини, данни, статистики и всичко, което може да ви бъде полезно!


Последни обяви


Audi A3

BMW 535

Volkswagen Caddy

BMW 520

Toyota Avensis

Volkswagen Touareg